Деница Николова: Северна България трябва да се доближи на Южна

Мисия

17-09-2022, 09:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

България е част от света и Европа. Тя има своите ангажименти за постигане на евроцелите. Ние сме нетен бенефициент от програмите заради политика на ГЕРБ. Бойко Борисов лично на Европейска съвет защити 200 милиона евро за Северозапада.

Toва заяви Деница Николова по време на представянето на предизборната програма на ГЕРБ-СДС - "България след кризите - план за възстановяване". 

"Достъпът до 50 милиона евросредства е под заплаха. Намираме се във втора нулева година в усвояването. Бихме искали с опита си, експертизата и знанията си да постигнем повече. Северна България трябва да се доближи на Южна. Трябва да постигнем приобщаващ растеж. Това може да стане чрез фондовете", посочи Николова.

"Ще ускорим изпълнението на Националния план за възстановяване и устойчивост, за да усвоим достатъчно средства. Чрез евросредствата ще увеличим публичните разходи. Чрез тях можем да постигнем всички национални цели и приоритети, устойчив растеж, по-добре услуги. Ще подкрепим туризма и културата. Ще подкрепим администрацията и бизнеса. Ще постигнем цялостно електронно управлевие", увери тя.

"Имаме една посока. Тя е развитие. Можем да го направим чрез евросредствата. За една по-добра публична среда. Искаме нашите деца, следващото поколение и България да бъдат над всичко. Заедно ще изведем страната от кризите", категорична бе Деница Николова.