Започва "Седмица на пожарната безопасност" в Плевенска област

Мисия

12-09-2022, 09:26

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В програмата са включени разнообразни събития, свързани с пожарната безопасност и професионалния празник на огнеборците

Традиционната "Седмица на пожарната безопасност" се провежда в област Плевен от 12 септември  до 18 септември 2022 година. В програмата на РДПБЗН - Плевен са включени разнообразни събития, свързани с пожарната безопасност и професионалния празник на огнеборците.

Провеждане дни на отворени врати (обособени приемни) и открити телефонни линии във всички структури на РДПБЗН-Плевен са планирани от 12 септември 2022 г. до 16 септември 2022 година за времето от 09:00 часа до 11:00 часа.

Отличили се служители ще бъдат наградени по повод "Седмицата на пожарната безопасност" на 16 септември 2022 година от 10:00 часа в двора на РДПБЗН – Плевен.

Общинско учение на тема: "Дейност на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, органите за управление и силите на Единната спасителна система /ЕСС/ за провеждане на неотложни аварийно-спасителни работи /НАВР/ при възникване на силно земетресение на територията на община Левски” ще се проведе от 09.00 часа на 13 септември 2022 г. в административна сграда на Община Левски и района на ЖП гара Левски.

На 16 септември от 10 часа в Плевен се организира учебна евакуация и демонстрация на пожарогасителна и аварийно спасителна техника. Мепоритятието ще бъде в двора на ОУ „Йордан Йовков“ и ОУ „Валери Петров“.

Паралелно с провеждането на "Седмица за пожарната безопасност" РДПБЗН – Плевен стартира инициатива за зима без пожари под наслов „Безопасен дом“. През есенно-зимния сезон на последните години броят на пожарите в жилища или така наречените „битови пожари“ остава завишен. Още по-притеснителен е фактът, че при тези пожари има жертви, основно възрастни хора в пенсионна възраст. С инициативата "Безопасен дом" се цели да бъдат популяризирани мерките за пожарна безопасност през зимните месеци сред една от най-уязвимите групи – възрастните хора. Планира се при желание от собстениците, да се извършват посещения в домовете на възрастни жители на област Плевен и да се дадат указания за пожарна безопасност. Приканваме всички заинтересовани лица да отправят искане на откритите ни телефонни линии или в службите за пожарна безопасност още преди започването на есенно-зимен сезон 2022/2023 г. и използването на отопление в жилищата.

Планираните събития в област Плевен може да видите ТУК