Предстоящото спиране на топлоподаването тревожи бизнеса

Плевен

30-08-2022, 16:15

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Областният управител апелира предвидения ремонт от "Топлофикация - Плевен" да бъде завършен в съкратени срокове

В максимално кратки срокове "Топлофикация-Плевен" АД да извърши предстоящите ремонтни работи и профилактика по магистралните топлопроводи и съоръжения на ТЕЦ. За това апелира областният управител Иван Петков в рамките на втора по ред работна среща на 29 август, на която присъстваха  директорът на „Топлофикация – Плевен“ АД инж. Йордан Василев, представители на консервния завод „Валбес Фуудс“ ЕООД, на френската компания – производител на малц „Малтери Суфле България“ ЕООД и земеделски производители от област Плевен. Прави се всичко възможно срокът за изпълнение да се съкрати, но засега не се знае с колко.

Към днешна дата ремонтът, който ще се извършва от външна фирма, е потвърден за периода 4-29 септември. Четиричленен екип от Чехия - един инженер и трима механици пристигат на 4 септември в Плевен. Спиране на топлоподаването е планирано за 5 септември, информира шефът на "Топлофикация-Плевен“.

По време на срещата той увери присъстващите, че е създадена добра организация, работата се оптимизира, пренасочени са повече хора към предстоящите ремонтни дейности и се надява те да приключат по-рано от предварително обявения срок.

"Топлофикация-Плевен" АД е трета по големина в страната. Над 30 хил. битови клиенти и около 1600 стопански потребители. Те са уведомени почти 20 дни по-рано, като по общите условия на договора този срок е 15-дневен.

Един от най-големите земеделски производители на зелен боб, грах и сладка царевица алармира, че ако не се намери бързо решение на въпроса и не се съкратят сроковете за предстоящите ремонти, ще се наложи внос на тези зеленчуци.

От "Валбес Фуудс" информираха, че са направили разместване в графиците си, работят денонощно, откакто са разбрали, че ще бъде спряно топлоподаването, без почивни дни. Представителят на френската фирма – производител на малц "Малтери Суфле България“ уточни, че работят без прекъсване 11 месеца в годината и загубите при тях са фиксирани.

"Работи се по скъсяване на пусковите срокове и очакваме, че планираният ремонт ще приключи в максимално кратки срокове", обобщи в края на срещата областният управител на Област Плевен.