Започна учебната година във ВВВУ "Георги Бенковски" (Снимки)

Мисия

23-08-2022, 08:36

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Бригаден генерал Юлиян Радойски приветства новия 76-ти випуск

Започна учебната 2022/2023 г. във ВВВУ „Георги Бенковски“.

Началникът на училището бригаден генерал Юлиян Радойски, в присъствието на командно-преподавателския и административен състав, приветства новия 76-ти випуск. В словото си отбеляза, че в сложната геополитическа обстановка, предизвикателствата и пред военно-образователната система са сериозни, но и амбициращи всички за търсене на най-добрите решения.

Бригаден генерал Радойски представи членовете на командването на училището на първокурсниците.

Заместник-началникът по учебната и научна част полк. доц. д-р Асен Маринов обяви на новия випуск първите идеи за равен старт –входящ тест по математика и есе за очакванията на обучаемите за учебната и професионалната им реализация.

Личният състав бе запознат и със заповедта на началника на ВВВУ за повишаване в звание и преминаване в следващ курс на обучение на курсантите от втори, трети и четвърти курс.

Повишени в звание „сержант“ са три военнослужещи жени.

На двама военнослужещи е присвоено звание „младши сержант“ и са преназначени в длъжност.

Специално внимание бе отделено на заповедта на министъра на отбраната № ОХ- 743 от 12.08.2022 г. относно забраната за употребата на алкохол, наркотични вещества, техни аналози или други упойващи вещества от военнослужещи.

Започнаха занятията със студентите и кадетите от Професионалния сержантски колеж редовно и задочно обучение.

От ВВВУ отчитат, че се увеличава броят на курсантите първокурсници, обявени са и допълнителни места за прием. Освен това са усъвършенствани учебните планове и се подобрява материалната база.