Божидар Аврамов ще носи екипа на Спартак и през новия сезон

Новините

21-08-2022, 18:29

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

От плевенския клуб обявиха, че гардът ще постави начало на втората си година като част от състава на Тодор Тодоров

Божидар Аврамов ще носи екипа на Спартак Плевен и през новия сезон. Това съобщиха от плевенския клуб на своята официална страница във Фейсбук.

Изминалият сезон бе първият за 32-годишния Аврамов в зала "Балканстрой", като в 26 мача той постигна по 11,7 точки, 3 борби и 5,7 асистенции. Малко преди края на кампанията обаче бившият национал получи тежка травма в коляното, заради която се очертава да пропусне и старта на новия сезон.

"След злощастния край на сезона за Божидар, сега #10 е готов и вдъхновен да покаже всичко, което може и иска да демонстрира на максимално ниво. Всички в клуба застават зад Божидар и ще направят и невъзможното да се появи в игра възможно най-скоро!", написаха от Спартак в социалната мрежа.

В кариерата си 196-сантиметровият гард е играл за Черно море, Лукойл Академик, Левски и Балкан Ботевград, както и за испанския Памеса Валенсия, италианския Юве Казерта и гръцкия Олимпия Лариса.

До този момент от Спартак обявиха, че през новата кампания ще разчитат още на Димитър Маринчешки, Симеон Илиев, Николай Стоянов, Ивко Ивков, Мартин Маринов и Николай Маринов. Новите попълнения в тима са Евгени Хаджирусев и Цветомир Чернокожев.