Плевенските огнеборци отново гасиха десетки пожари в сухи треви

Крими

15-08-2022, 09:47

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Няма пострадали хора

За периода от 12 август до 15 август екипи на РДПБЗН - Плевен са загасили запалени сухи треви в землищата на селата Петърница, Николаево, Търнене, Деков, Черковица, Радишево, Буковлък, Обнова, Одърне, Асеновци, Бреница,  в землищата на градовете Червен бряг, край град Гулянци в местността „Край барата“,  в град Плевен на улица „Българска авиация“ и в ж.к „Дружба“, в град Летница на улица „Марин Дринов“ и в град Койнаре на улица ,,Йордан Ганев ".

На 12 август около 14 часа пламъци от запалени сухи треви в село Бресте на улица „Иван Вазов“ са обхванали горски торф и храсти.Огънят се е превърнал в низов горски пожар. Засегнатата площ е около 1500 декара по преценка на горския служител.

Около 14:30 часа в землището на Червен бряг пожар, запален с нискостеблена растителност и стърнища, се е прехвърлил в необитаема постройка. Изгоряла е покривна конструкция 50 кв.метра. Бързата намеса на служители от РСПБЗН Червен бряг с два автомобила е спасила три съседни обитаеми къщи.  

На 13 август около 10 часа в землището на село Бресте низов пожар е обхванал 100 дка смесена гора. Спасени са 150 дка смесена гора. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН – Червен бряг с един автомобил.

На 14 август в 22:23 часа бил подаден сигнал за горящи отпадъци в метален контейнер за сметосъбиране на плевенската улица „Княз Борис I“, където бил изпратен екип на РС ПБЗН – Плевен.