Весела Лечева: Няма средства за спортната зала в Плевен

Спорт

10-08-2022, 10:48

Снимка:

bTV

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Служебният министър на спорта заяви, че ще разговаря с кмета Георг Спартански

Няма средства, отделени за спортната зала в Плевен, така че в моя кратък мандат от 2-3 месеца едва ли мога да направя нещо повече. Това заяви в ефира на "Тази сутрин" служебният министър на спорта Весела Лечева, като по този начин опроверга многобройните публични изказвания на своя предшественик Радостин Василев, който от месеци насам нееднократно твърдеше, че средства за проектиране и изграждане на многофункционална спортна зала в Плевен са осигурени.

Лечева допълни, че е поискала цялата фактология по случая, като подчерта, че на този етап няма нито терен, нито подсигурено финансиране. Предстоят ѝ срещи с кмета на Плевен.

Тя коментира и откритите сблъсъци, в които влизаше Радостин Василев със спортните федерации по време на краткия си мандат.

"Аз съм привърженик на диалога със спортните организации, познавам се с голяма част от тях. Това са треньори, експерти и състезатели, с които се познаваме много добре от състезания и лагери. Винаги съм гледала с диалог да отстраняваме проблемите. Натрупано е доста напрежение в голяма част от федерациите. В никакъв случай не адмирирам подобно напрежение, защото то отнема много енергия и най-вече ощетява състезателите, треньорите и специалистите", каза Лечева.