Въвеждат временни COVID мерки в Плевенско от 1 август

Мисия

29-07-2022, 13:58

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Връщат маските в болници, аптеки и градския транспорт в Плевенска област

В област Плевен със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) се въвеждат временни противоепидемични мерки съгласно Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19. Те ще влязат в сила от 1 август и ще продължат до 31 август.

Всички лица, когато се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, дрогерии, специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба, която се използва съгласно препоръките в Приложение № 1. Изключение от това изискване се прави за деца до 6-годишна възраст.

Всички работодатели и органи по назначаване организират провеждането на противоепидемични мерки в работните помещения, както следва: редовно проветряване и дезинфекция съгласно алгоритъм, посочен в Приложение №2;  недопускане до работните помещения на лица с прояви на остри респираторни болести (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други); инструктаж на персонала за правилна хигиена на ръцете, съгласно посоченото в Приложение № 3 и осигуряване на сапун, вода и дезинфектант. При възможност и по преценка да се създаде възможност за работа в дистанционна форма (надомна работа/работа от разстояние) или да се установи работно време с променливи граници или работа на смени.

С останалите мерки и пълния текст на заповедта може да се запознаете тук

Към днешна дата заболеваемостта от COVID-19 на двуседмична база в Плевенско е 160,75 на 100 000. Само през последното денонощие са установени нови 31 случаи на заразени с коронавирусна инфекция.