Избрани Новини
Избягвайте солта и консумацията на месо в горещините
Яжте повече прясна морска риба, плодове и зеленчуци
През летните горещини е най-важно да се избягва солта, тъй като тя задържа водата в тялото и се получават отоци. Най-добре е да се консумират повече плодове и зеленчуци.
Това сподели в студиото на "Събуди се" по Нова тв диетологът д-р Людмила Емилова.
По нейна препоръка е важно и да не се консумират много животински храни.
"Месото е хубаво да се намали до консумиране веднъж в седмицата или до 2-3 пъти в месеца. Добре е, ако се яде нещо животинско – да се консумира риба. Тя има наситени и ненаситени мазнини, които са полезни за организма. Важно е рибата да е прясна, хваната в морето", подчерта тя.
По думите й, ако все пак не можем да се откажем от месото, най-добре е да се избягва пилешкото.
"След него се нареждат по вредност кренвиршите, телешкото и свинското месо. Ако ще купуваме от магазина месо – нека да не бъде пиле, защото в него има най-много хормони. В него се добавя и вода със сол, за да може да тежи повече”, подчерта диетоложката.
Топ Новини