Областният управител взе участие в двойния празник на град Левски

Мисия

18-07-2022, 16:43

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Крум Пенчев с поздравителен адрес

Областният управител на Област Плевен Крум Пенчев взе участие в двойния празник на град Левски днес.

В деня, когато се навършват 185 години от рождението на Васил Левски, Пенчев поздрави кмета на Левски Любка Александрова по повод годишнината от обявяването на Левски за град.

"Отбелязвайки датата на рождението на Апостола ние разбираме, че Левски ни е нужен и днес, за да премисляме миналото и настоящето. Нужна ни е неговата чиста вяра и неподкупна съвест като днешна философска и политическа истина", се казва в отправения поздравителен адрес на областният управител.

"Известен факт е, че Левски е първото село в България, обявено за град след деветосептемврийския преврат през 1945 год. В деня на 77-та годишнина от обявяването на Левски за град ви пожелавам да бъдете първи във всяко едно от начинанията си. Пожелавам на целия екип на общинската администрация в Левски преди всичко здраве и дръзновение. Ползвайте ресурса на това, което имате като даденост и го развивайте, продължавайте да работите за утвърждаването на града като важен транспортно-комуникационен център и успявайте да намерите път към осъществяване на нови предизвикателства", се казва още в поздравителния адрес на областния управител на област Плевен Крум Пенчев за празника.