Oсъдиха четирима мароканци, опитали да пресекат незаконно границата

Крими

15-07-2022, 15:11

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Заловени са в близост до град Никопол

По четири бързи производства на Районна прокуратура-Плевен, ТО-Никопол са осъдени четири мароканци за престъпления по чл. 279, ал. 1, вр. чл. 18, ал.1 от НК.

По делата е установено, че на 12.07.2022 година, около 18.00 часа, при извършена проверка от органите на реда, на два товарни автомобила с турска регистрация, управлявани от турски граждани, от задните мостове на полуремаркетата, излезли четири лица от мъжки пол, граждани на Кралство Мароко, на възраст от 22 години до 30 години. Те се опитали да  избягат, но били своевременно задържани.

По случая са образувани четири бързи производство.

Четиримата се признали за виновни, за това, че на 12.07.2022 година в близост до град Никопол, област Плевенска, придвижвайки се скрити под прикаченото към тежкотоварен автомобил ремарке, направили опит да излязат през границата на страната на ГКПП-град Никопол, без надлежно разрешение на надлежните органи на властта – служители на гранично пропускателния пункт, като деянието е останало недовършено поради независещи от волята им причини – престъпление по чл. 279, ал. 1, вр. чл. 18, ал.1 от НК. Наложено им е наказание на всеки по десет месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок и глоба в размер на 300 лева.

Само за два дни бързите производство на Районна прокуратура-Плевен са приключили с краен съдебен акт.

Споразуменията имат последиците на влезли в сила присъди.