Невяна Владинова ще бъде посланик на световното първенство по художествена гимнастика

Спорт

15-07-2022, 07:03

Снимка:

БФХГ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Надпреварата ще се проведе в зала "Арена Армеец" през септември

На редовно заседание на изпълкома на ФИГ Невяна Владинова с пълно единодушие бе избрана да бъде посланик на световното първенство по художествена гимнастика, на което София ще е домакин от 14 до 18 септември.

Любимката не само на българската, но и на публиката по целия свят, ще участва в много инициативи не само за самия шампионат, но и насочени към многобройните почитатели на нашия красив спорт, съобщиха от БФХГ.

Ето какво още написаха от федерацията:

"Едва ли има по-подходящ посланик от Неви - тя е символ на упоритостта на шампиона, смелостта на младостта и всеотдайността на всичко, което прави.

Голям шампион, носител на медали от големи първенства, финалист на Олимпиадата в Рио през 2016г, а понастоящем вече е вицепрезидент на БФХГ!

На добър час, Неви! Знаем, че твоето присъствие като посланик на Световното първенство ще остане незабравимо, както композициите, които останаха в сърцата на всички нас, твоите почитатели!

Ти доказа на всички, че човек е това, което са мечтите му! Стотици малки гимнастички искат да са като теб, затова и няма нищо по-нормално от това ти да бъдеш мостът между Шампионата на планетата по художествена гимнастика и милионите фенове в цял свят, защото най-често човек търси мечтата си, понякога мечтата търси човека си, а когато се срещнат се ражда чудото!

Ти си доказателство за това!

Покажи на всички чудото, магията и силата, която е събрала в годините българската художествена гимнастика, защото можеш и знаеш как!

На добър час! Много те обичаме!