Талантливи деца от Плевен ще участват в Световна олимпиада по ментална аритметика

Животът

28-06-2022, 12:48

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В престижната надпревара ще участват деца от около 10 държави

България ще бъде домакин на Световна олимпиада по ментална аритметика. Фондация "Новите имена", МАЕ България и UAS организират първото по рода си международно състезание в нашата страна.

Плевен също ще вземе участие в това престижно състезание. Учениците от Образователен център "Комлед" - Рая Йорданова, Елена Василева, Александра Лилова, Симона Грозданова, Валентин Иванов, Александър Ангелов и Мартин Димитров заедно със своите инструктори ще се включат в надпреварата на Супершампионите.

МАЕ Плевен е официален и единствен лицензиран представител на МАЕ Българи. Над 200 деца са се запознали с магията на Менталната аритметика за изминалите две години, през които образователният център съществува. Талантливите малчугани от Плевен са се включвали в редица репубикански състезания и една онлайн световна олимпиада, а сега с нетърпение очакват и надпреварата в Созопол.

На 30 и 31 юли деца от около 10 държави, сред които България, Египет, Мароко, Германия, Саудитска Арабия,Сърбия, Румъния, ще се срещнат на българското Черноморие и ще премерят сили в състезание от световно ниво.

След дълги тренировки и обучения участниците ще имат възможност да премерят сили и да се борят за титлите Шампион и Супершампион.

Децата ще се състезават в 6 категории, като ще бъдат стриктно разпределени според възраст. Това ще позволи на всяко дете да се изяви и да покаже своите възможности.