Структурата на ИТН - Плевен: Омерзени сме от Радостин Василев!

Мисия

20-06-2022, 20:44

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Областният управител Иван Янчев вече официално отговаря за структурите в областта

Структура на ПП "Има такъв народ" (ИТН) в област Плевен има. Това каза днес на пресконференция в Пресклуба на БТА в Плевен Иван Янчев, областен управител от квотата на ИТН. Янчев обясни, че с пълномощно от главния секретар на партията Виктория Василева вече официално отговаря за структурите в областта.   

Заедно с него за създалата се ситуация около ИТН в Плевенско своите коментари направиха общинските координатори на Кнежа, Искър, Гулянци, Белене и Червен бряг. В залата имаше и симпатизанти на партията, които ги аплодираха през цялото време.

Припомняме, че през уикенда до медиите бе изпратена декларация, подписана от структури на ИТН в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник, чрез която те заявяват, че напускат партията и подкрепят министъра на младежта и спорта в оставка и бивш областен координатор Радостин Василев и независимия вече депутат от 15-и МИР - Плевен Деян Петков. В друга декларация, изпратена след това, и подписана от общинските координатори на Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Искър, Кнежа и Червен бряг, се посочва, че те застават твърдо зад ръководството на политическата партия ИТН.

Янчев каза, че към момента няма действащ офис на ИТН в Плевен, но са направени постъпки към собственика на имота да бъде продължен договорът за наем, който е сключен с партията, а не с конкретен човек. "Вчера отразихте рушенето на офиса. Отразихте един вандализъм. Това е нает недвижим имот. Не сме останали без дом, ИТН е там, където сме ние – на пейка в парка, пред Панорамата в Плевен", коментира той. "В момента е важно не дали имаме структура в Кнежа или в село Одърне, а да градим, не да рушим. Важна е не борбата между предатели и предадени, а между хора с ценности, готови да ги отстояват и хора с ценности, готови да направят компромис с тях", каза още областният управител на Плевен. 

Според Красимир Владов, общински координатор на партията в Кнежа, напускането на депутати от групата на ИТН, е подмяна на вота на хората. Той заяви, че структурите в областта са готови за предстоящи избори.

"Ако ме питате за чисто човешкия аспект, чисто моралния, човек прави избори в живота си по някой път правилни, по някой път грешни. Възможно е в живота да срещнем приятели, партньори, съмишленици, с които да ни се разминат пътищата. Възможно е. Само че трябва да си отидеш с достойнство от това. Някакси не е окей да разбереш нещо, което се е случило постфактум, да го заклеймяваш, да се срамуваш от идеите, които си защитавал, и в същото време да стоиш на депутатската банка и "да мажеш филията" като независим. В момента това е подмяна на вота на хората", заяви Владов. "Всички знаете партията е лидерска. И най-добрият начин това да го проверим е времето. Г-н Радостин Василев има пълното право да направи партия - в Плевен, в Каспичан, в Хасково, където иска... И да се пробва реално на терен и да видим дали ще събере тези гласове. Тези депутати са избрани с гласовете на ИТН, те не са независими. Кой ги познаваше тях? Те са избрани с гласовете на ИТН. Те в момента подменят вота на гласоподавателите и нямат работа в парламента! След вота на недоверие, ако те не излязат от там, ние ще направим национален протест, за да ги изкараме и да ги върнем тук", допълни той. "Не сме с ГЕРБ, не сме с ДПС. За мен Македония е болна тема и съм за предсрочни избори", каза още Владов.

"Аз съм още от референдума. Аз вярвам от самото начало на каузата на ИТН и никога не съм се чувствала предадена. Като един цирк сме и се срамувам от всичко това, което се случва. Срамувам се, че хора, с които сме били ръка за ръка си тръгват. Но няма проблем, всеки има право на собствено мнение и да избира. Но важното е как си тръгваш. Нашата структура я има и винаги ще я има. Събрали сме се хора, вярващи в нещо. Никой не може да ни отнеме вярата. Никога не сме се чувствали предадени", добави Йовка Петрова, общински координатор от град Искър. 

"Защитаваме това, което го има. Не мога да разбера защо някои хора се опитват нас да ни изкарат предатели. Кого съм предал аз? Да говориш лъжи, да обиждаш, да се отнасяш с хората като с отрепки, това е поведение на слабия. Защо когато обявиха, че структурата в Плевен е закрита не ни повикаха нас да потвърдим? Защо? Събраха се пет човека и казаха, че я закриват. Кои сте вие? Структурата я има, ето тук сме. Не сме предали никой, няма и да бъдем. Но поведението, което някои хора изразяват пред медиите, е унизително. Не закривайте с лека ръка онова, което ви направи известни. В един момент, когато някой изпуска нещо, започва да сипе лъжи наляво и надясно, като включва нас. Няма как да стане и няма да мълчим. Сядаме с лицата и имената си", заяви Красимир Иванов, общински координатор на Белене.

"Не успяхме да случим на лидер на местно ниво. Не можем да носим отговорност за действията на Радостин Василев. Никой тук не е бил уведомен какво ще се случва, а изведнъж излизат декларации, подписани от хора, които не са част от тази структура. Това е унизително и аз се чувствам омерзен", каза още Иван Янчев.

Към момента ИТН е със седем общински структури в област Плевен, стана ясно още на днешната пресконференция.