Стана ясно защо бавят програмата за Втора лига

Спорт

16-06-2022, 12:52

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

От развитието на този казус ще се вземе решение дали лигата да бъде с 16 или 18 отбора, както бе запланувано

Проблем с лиценза на един от отборите, които би трябвало да участват във Втора лига, все още бави изтеглянето на програмата за втората професионална дивизия. Според източници на dsport от развитието на този казус ще се вземе решение дали лигата да бъде с 16 или 18 отбора, както бе запланувано.

Вече е ясно, че Царско село отказа участие и на практика отвори едно свободно място, ако един от настоящите тимове не получи лиценз може да се стигне до намаляване на групата.

Ако все пак този казус бъде решен покана за участие ще получи Витоша Бистрица. Има и вариант за Втора лига да бъде поканен и втория отбор на Левски.

Според информация на медията проблем с лиценз има отбор от Южна България, който и миналата година участва в първенството на Втора лига. Не става дума за някой от новаците, които по спортен път придобиха право за участие в професионалния футбол от Трета лига.

Вчера БФС изтегли програмата на efbet Лига и се очаква в следващите дни това да се случи и за втория ешелон. Втора лига започва седмица след елита и това все пак дава няколко дни буфер за доуточняване на ситуацията в дивизията.