Обявиха програмата за Празници на изкуствата "Парцалев 2022" в град Левски

Плевен Лайф

11-06-2022, 10:11

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Културното събитие по традиция се провежда около рождената дата на актьора Георги Парцалев - 16 юни

"На 16 юни големият Парцалев, уникалният талант, който остави трайна следа в българската култура, нашият съгражданин щеше да навърши 97 години. С човешкото си и артистично обаяние и талант той живее с обичта на своите съграждани и поколения българи", пишат от пресцентъра на Община Левски.

За 18-ти пореден път рожденият ден на Пацо, както го наричат с обич близки и приятели, ще бъде празник в родния град Левски. Културно събитие организират НЧ "Георги Парцалев-1901" и Община Левски в негова памет.

Празници на изкуствата "Парцалев 2022" ще започнат на 14 и ще продължат до 19 юни, съобщават организаторите.

В програмата:

На 14 юни от 17.00ч. приятелите на Дончо Цончев разказват – среща в залата на Община Левски.

Официално откриване на Празници на изкуствата "Парцалев – 2022" ще бъде на 15 юни с театралната постановка „Криворазбраната цивилизация“ на самодеен театрален състав "Георги Парцалев", режисьор Веселин Плачков-баща в 19.00ч.

Преди това, в 17,00 ч., Галина Гатева от град Левски ще представи своята бродерия, съвременна и автентична българска бродерия, извезана с обич и мисъл за България във фоайето на втори етаж в НЧ "Г.Парцелев - 1901".

На 16 юни, рождения ден на незабравимия Парцалев, ще се проведе среща на децата и младите хора с журналиста Георги Тошев, за да научат за любимеца на поколения българи, да съхранят спомена за човека и актьора с гордост, че е тръгнал към голяма сцена от родното читалище.

Постановката "Вестникар ли?" на самодеен театрален състав при НЧ "Георги Парцалев 1901" с режисьор Огнян Панайотов ще можем да видим от 19,30ч., а от 21,00 ч. ще започне концертът "Децата на Левски пеят" – концерт на школа за поп и джаз пеене със специалното участие на Боряна Пантелеева на откритата сцена пред Община Левски.

Гости на празници на изкуствата "ПАРЦАЛЕВ – 2022" на 17 , 18 и 19 юни ще бъдат Криско, Малката и Дара всяка вечер в 18.30ч. на открита сцена пред Община Левски, съобщават организаторите.