Красимир Бислимов: Ще продължим да надграждаме

Спорт

10-06-2022, 15:57

Снимка:

Фенклуб "Винаги верни", Фейсбук

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Колектив, работа и постоянство изкачиха Спартак (Плевен) на върха, цел, която не бяхме планирали", сподели наставникът

Спартак (Плевен) се завърна в професионалния футбол след като спечели Северозападната Трета лига за сезон 2021-2022 година. Старши треньорът Красимир Бислимов разкри пред Sportal.bg на какво се дължи успеха.

"Колектив, работа и постоянство изкачиха Спартак (Плевен) на върха, цел, която не бяхме планирали. Преди година в клуба се почувства облекчение и спокойствие. Финансовите задължения от различни периоди и други проблеми, непозволяващи на клуба нормално съществуване, най-после бяха изчистени. След като се преодоля това тежко бреме, приоритет беше стабилизиране на клуба като цяло, а спортно-техническата задача – класиране в призовата тройка. Със скромен бюджет сглобихме добър отбор. Ключът за постигнатите успехи е отличния колектив, изграден от момчетата, които на първо място са добри като личности, с чувството им за отговорност и дисциплината, все аргументи, помагащи за безпроблемно вписване в екипната работа.

Също така и безспорните им спортно-технически качества и интелект. Започнахме добре първенството, но се забелязваха някои колебания. След като се изкачихме на първото място обаче демонстрирахме постоянство и дори увеличихме значително преднината си до края на сезона. Ясни са причините за това. За всеки следващ мач, момчетата излизаха с пределна мотивация и желание да се представят по-добре от предишния двубой. Това беше целта, която си поставихме в съблекалнята. Надграждането стана факт. И както се казва апетита идва с яденето. А именно да завършим като победители в шампионата. Важно е да се отбележи и факта, че футболистите придобиха манталитет на победители. Показаха, че са играчи, достойни за името и традициите на Спартак (Плевен). 

С тези момчета изградихме отбор, сплав от опит и младост, който ще е основата на Спартак за професионалния футбол в настоящите трудни времена. Ще продължим да надграждаме, за да израстват младите.

Надявам се ръководството да осигури необходимите финансови средства за да работим на спокойствие, да си поставяме изисквания, цели и да израстваме като отбор. С други думи, да има нормални условия за работа, които ще помогнат, футболистите да разгърнат потенциала си.

Има ли я тази стабилна основа, Спартак (Плевен) ще функционира безпроблемно в професионалния футбол, там, където му е мястото“, категоричен е Бислимов.