Деветокласничка от СУ "Иван Вазов" с медал от престижно състезание

Животът

06-06-2022, 11:48

Снимка:

СУ "Иван Вазов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Гергана Христанова е сред най-добре представилите се на националния кръг на Kangaroo Global Linguistics

В София се проведе Cambridge Day - конференция на преподавателите по английски език, на която бяха връчени наградите на учениците, класирали се на националния кръг на Kangaroo Global Linguistics - състезание по английски език за ученици от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, в която членува и СУ "Иван Вазов" - Плевен.

Сред наградените ученици беше и Гергана Христанова от 9г клас на СУ "Иван Вазов", която се класира на второ място в най-високото ниво на това състезание В2.

Ето какво сподели Гергана:

"Като цяло Cambridge Day беше доста поучително преживяване, докато не дойде време за церемонията по награждаването. Имената на медалисти от по-долните нива се показваха на екрана, те излизаха с учителите си пред аудиторията и си получаваха наградите. Наближаваше нивото B2, а вълнението и притеснението растяха.

Докато награждаваха третото място на ниво B2, аз наклоних поглед надолу. Напълно бях готова да чуя нечие друго име и да не ми се наложи да изляза. И се заслушах: „На крачка от върха, на второ място на ниво B2 се награждава Гергана Христанова …“ Друго не помня.

С госпожа Стоичкова закрачихме напред, аз с широка усмивка. Разликата между мен и първото място беше една точка, но не позволих на този факт да ме спъне. Щом стигнахме, Владимир Колев, директорът на Klett Bulgaria, ни поздрави и се приближи към мен. Наведох глава и около врата ми се появи огромен медал. После подадоха на мен и г-жа Стоичкова подаръци и ни снимаха.

Но това не беше любимият ми момент. Най-приятно ми стана след награждаването, преди пътуването обратно за Плевен. Тъй като ръцете ми бяха заети с багаж, не бях имала време да сваля медала си. Напълно непознати хора, които го бяха забелязали, ме поздравяваха за успеха.

Много благодаря на СУ "Иван Вазов" за предоставената възможност да участвам в KGL 2022, както и на Христина Стоичкова, че ме придружи до София и че ми преподава английски език тази година."