Ивет Горанова: Искам европейско и световно злато, за да имам цялата колекция от медали

Спорт

03-06-2022, 17:49

Снимка:

Euronews Bulgaria

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Убедих се, че трябва да се радваме и на по-малките неща и да сме щастливи", заяви Ивет след среброто в Турция

Не исках да си погледна медала след награждаването, не му харесвам цвета. Това каза олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, която гостува на Euronews Bulgaria, след загубата на финала на Европейското първенство в Газиантеп, Турция.

Горанова обясни, че украинката Анджелика Терлюга й е най-трудната съперничка. Въпреки че я победи на финала на Олимпиадата в Токио, украинката всеки път излизала срещу нея с нова тактика, която този път й донесла успех.

"Отначало бях ядосана на себе си много. После като минаха няколко часа и се замислих, че въпреки че е второ място е успех за мен. Досега не съм имала дори и второ място на Европейско, само едно трето. Все пак последователността е нагоре и следващия път медалът ще бъде златен. Убедих се, че трябва да се радваме и на по-малките неща и да сме щастливи", заяви Ивет.

По думите ѝ, урокът от загубата е, че макар да е постигнала най-високия връх, има по-малки върхове, които още трябва да преследва. Целите ѝ са европейско и световно злато, за да има цялата колекция от медали.

Горанова изрази разочарованието си от това, че Олимпийският комитет е премахнал каратето от програмата за Олимпиадата през 2024 г.

"След един месец точно имам световни игри в Бирмингам, САЩ. Ще участваме само 8 момичета, няма да бъде лесно. Искам да отида, да се забавлявам и да спечеля", каза още Ивет.