Организират почистване на язовир Горни Дъбник

Животът

03-06-2022, 07:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Язовирът ще се радва на чисти места за отдих и близо 1,5 т. повече риба от преди, съобщиха организаторите на инициативата

За втора поредна седмица "Ариана" организира почистване на водни басейни по инициативата #Зеленодействие. Тази събота, на 4 юни, ще бъде почистен язовир Горни Дъбник – известно място за отдих и риболов в близост до град Плевен. Събитието е част от дългосрочната инициатива #Зеленодействие, която има за цел да опазва околната среда. Марката, направена от слънце, ще посрещне в 10:00 часа всички, желаещи да се включат в пролетното почистване, като им осигури всички необходими материали.
 
Вярваме, че #Зеленодействие е стъпка в правилната посока за положителна промяна. Смятаме, че заедно можем да оставим истински значима за обществото следа, за да създадем и живеем в един по-добър свят“, коментира Елица Иванова, Маркетинг мениджър в ЗАГОРКА АД. И допълни: „Щастливи сме, че за пореден път успяваме да присъединим хората към нашата кауза, защото както казваме с Ариана - приятели са, разбират се, когато ги обединява обща кауза. Обещаваме да посрещнем любителите на риболова и техните съмишленици с много слънчево настроение и студена бира, за да отпразнуваме заедно това начинание.“
 
Смисълът на инициативата #Зеленодействие се крие именно в поддържането на биоразнообразието във водоемите е само част от действията за опазване на околната среда. Благодарение на тази нова мисия, язовирът Горни Дъбник ще се радва на чисти места за отдих и близо 1,5 т. повече риба от преди. Приносът на "Ариана" по отношение на зарибяването е над 1 тон шарани, а техните партньори от риболовен клуб „Приятели“ ще се включат в инициативата с 450 кг. европейски сом. Специален гост на събитието ще бъде и Калин Митранов - професионалнен състезател по риболов, който ще разкаже за процеса по зарибяване и за спецификите в професията.

От всички ентусиасти, решили да бъдат част от промяната под слънчевите лъчи, се очаква да носят със себе си единствено добро настроение и желание за зелена промяна.