Лятна академия по молекулярна патология ще се проведе на 3 и 4 юни в МУ-Плевен

Мисия

01-06-2022, 06:55

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В периода 3-4 юни 2022 г. Медицински университет - Плевен и Българският Алианс за прецизирана и персонализирана медицина (БАППМ) продължават специалната си програма за обучение и повишаване на квалификацията на медицинските специалисти в области от прецизираната диагностика и персонализираната медицина, в която участват водещи учени и преподаватели от България и света.

Двудневната Академия по молекулярна патология е на тема: „Патология на гърда – предизвикателства в диагностиката. Място на персонализираната медицина в диагностиката и терапията“.

Събитието е в мултидисциплинарен формат с гост-лектор проф. д-р Тибор Тот – международно известен мамарен патолог, известен с научните си интереси в областта на теорията на „болния лоб” и прецизната патология на мамарния карцином. Проф. Тот ще представи клинични случаи, демонстриращи начин на растеж на карциноми на гърда, корелацията с молекулярни субтипове и образна находка, клиничното значение на тези фактори в светлината на персонализираната медицина.