Ивет Горанова: Доволна съм от представянето си, видяхме къде са ми грешките

Спорт

30-05-2022, 17:07

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Олимпийската шампионка кацна на родна земя

"Доволна съм от представянето си. Разбира се, след финалната среща имаше леко разочарование, но то беше само моментно. След това, като се позамислих малко върху нещата – това също е голям успех за мен, европейско сребро нямам досега, имам само бронз. Доволна съм, видяхме къде са ми грешките. Допуснахме няколко тактически грешки, ще ги поправим и скоро ни предстоят нови състезания." Това заяви Ивет Горанова при завръщането си в България, след като през уикенда спечели сребърен медал от Европейското първенство в Турция.

22-годишната българка изрази увереност, че в следващия си финал на европейско първенство ще триумфира с титлата.

"Да, има пак нещо положително, стълбичката е нагоре, следващият път ще вземем златото. Мога да кажа, да, усетих хъса в моята съперничка – сега тя беше по-мотивирана. Виждах съмнение и у нея дали ще успее. Първата минута мина много добре за нас, след това допуснахме тактическа грешка и оттам-нататък тя придоби самочувствие, което й помогна да спечели битката. Това обаче не означава, че нещата ще стоят по същия начин следващият път", каза Ивет и подчерта, че със сигурност ще вземе реванш от АНжелика Терлюга.

Олимпийската шампионка вече гледа към Световните игри в САЩ, които ще се проведар в американския град Бирмингам през юли.