В ДГ "Калина" - Плевен 49 бъдещи първокласници се сбогуваха с детската градина

Животът

25-05-2022, 20:29

Снимка:

ДГ "Калина"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Те казаха “Сбогом” на любимата си детска градина и “Здравей” на така дълго чакания първи клас с празнични концерти пред своите родители и близки

В ДГ "Калина" - Плевен 49 бъдещи първокласници от група “Приказен свят“ и „Мечо Пух“ се сбогуваха с детската градина.

Те казаха “Сбогом” на любимата си детска градина и “Здравей” на така дълго чакания първи клас с празнични концерти пред своите родители и близки. Бъдещите първокласници се разделиха с любимите си учителки и с играчките в детската градина, за да ги заменят наесен с пъстрото букварче и да тръгнат с него по пътя на знанието!

На двете тържества присъстваше г-жа Ж. Атанасова - директор на детска градина „Калина“, която преди да връчи удостоверенията на децата се обърна към техните родителите и благодари за доверието, че са поверили децата на екипите в детското заведение. Благодари на учителите за търпението и умението им в във взаимодействие с малките деца, които плачеха в началото, днес да са мотивирани бъдещи първокласници. На децата пожела: "На добър час, мили деца, бъдете добри хора, успешни и щастливи! Пожелавам Ви много нови знания, позитивни вълнения и открити хоризонти! Бъдете любознателни и смели, не се колебайте да преследвате мечтите си"

В края на празника децата получиха огромна торта, свитъци с пожелания, албуми със снимки от живота им в детската градина и подаръци, а те обсипаха своите учителки с прегръдки, целувки и цветя.

Сълзите бяха от радост и тъга от деца, учители и родители.

Пуснатите балони от децата към небесната шир – обещание за полет пълен с мечти, жажда за знание и готовност да достигнат нови хоризонти в необятната вселена наречена ЖИВОТ!!!!