Празнично шествие и хорово изпълнение на "Върви, народе възродени!" на 24 май в Плевен

Мисия

22-05-2022, 10:39

Снимка:

Община Плевен, архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

По повод празника ще бъде обособена Алея на книгата в пространството пред Военния клуб.

В Плевен десет хорови формации ще се съберат, за да изпълнят заедно "Върви, народе възродени!" на 24 май, когато отбелязваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Това информират от пресцентъра на местната управа.

Тържественото честване на 24 май ще започне с празнично шествие в 10.30 часа от площад "Стефан Стамболов" до паметника на светите братя Кирил и Методий. Там ще се проведе ритуал и поднасяне на венци и цветя.

Отбелязването на празника ще продължи пред сградата на областната администарция с общо изпълнение на "Върви, народе възродени!", в което ще участват Общински хор "Гена Димитрова", Хор на Северняшкия ансамбъл, Хор за македонски песни на Народно читалище (НЧ) "Парашкев Цветков", Хор "Звъника" при Центъра за работа с деца, Вокална група (ВГ) "Арлекино" при НЧ "Съгласие 1869", хоровете на Основно училище "Йордан Йовков", Математическа гимназия "Гео Милев" и Начално училище "Отец Паисий", ВГ "Ботевци пеят" на НУ "Христо Ботев" и Хор на учителките.

По повод празника ще бъде обособена Алея на книгата в пространството пред Военния клуб.