КПКОНПИ проверява заместник-министъра на земеделието Иван Христанов

Крими

20-05-2022, 14:38

Снимка:

МЗХГ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Според сигнал до комисията той още бил в управата на частна консултантска фирма

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) започва проверка за установяване наличие на конфликт на интереси за Иван Христанов, заместник-министър на земеделието. Проверката е въз основа на получен сигнал, в който е посочено, че Христанов продължава да бъде член на Съвета на директорите на търговско дружество и след заемането на поста заместник-министър – висша публична длъжност по смисъла на ЗПКОНПИ.

Нито след датата на назначаването му за заместник-министър, нито преди това - при избирането му за народен представител, в Търговския регистър не е вписано прекратяване на договора за управление на частната фирма по отношение на Христанов.

Предметът на дейност на търговското дружество е „предоставяне на консултантски услуги и бизнес анализи на дружества относно финансирането на дейността им и капиталовата им структура, управление и моделиране на бизнес процеси, инвестиции в други предприятия, рекламна дейност и др.“, се посочва още в сигнала.

Ще припомним, че Иван Христанов влезе в последния 47-ми парламент от листата на „Продължаваме промяната“. Той беше първи в избирателния списък за Плевен.