Постоянен арест за 19-годишен младеж, откраднал пари, оръжие и боеприпаси

Крими

19-05-2022, 14:59

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до десет години

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Червен бряг взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на С.Ш. на 19 години.

По досъдебното производство С.Ш. е привлечен  като обвиняем за тежко умишлено престъпление, за това, че  в условията на повторност в немаловажен случай е отнел 3250 лева, пистолет марка „Глок“ 19 калибър  9х19мм, 19 броя боеприпаси калибър  9х19мм , 2 броя пълнители, 20 броя боеприпаси калибър 3006 SP, 2 броя брезентови чанти, челник марка VARTA, черно кожено портмоне от владението и без съгласието на В.П., като отнетите вещи  не са били под постоянен надзор и предмет на кражбата са  огнестрелно оръжие и боеприпаси  - престъпление по чл. 195, ал.1, т.2, 7 и т.10 , вр. чл. 194, ал.1 от НК.

Извършителят е осъждан за престъпления против собствеността.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до десет години.

По внесеното искане, Районен съд град Червен бряг е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност С.Ш. да извърши други престъпления, както и да се укрие.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура-Плевен от разследващ полицай.