Пред пълни трибуни: Спартак се раздаде докрай, но Рилецо измъкна победата и е на финал

Спорт

18-05-2022, 21:49

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчани изпуснаха да намалят изоставането си в полуфиналния плейоф

Спартак изпусна да победи Рилски спортист в истинска гладиаторска битка, състояла се тази вечер в препълнената зала "Балканстрой". Самоковци надвиха плевенчани за трети път в полуфиналната серия и се класираха за финала, но това се случи след много трудно 77:76.

Спартак започна двубоя чудесно и вкара първите няколко коша, контролирайки играта през откриващата част и след нея закономерно водеше с 25:19. Макар че Рилецо беше плътно зад плевенчани, минималната разлика се запази през цялата втора четвърт и на почивката момчетата на Тодор Тодоров водеха с 42:39.

Изключително равностойна трета четвърт премина през няколко обрата и изравнявания и остави всичко да се реши в последните десет минути от мача. Ключова серия от 9:0 в началото на последната част даде на самоковци малко по-стабилна преднина, но Спартак не се предаваше и само четири минути преди края разликата бе сведена до две точки. Навлизайки в последните две минути, мачът стана още по-интересен – разликата падна само до точка и Спартак получи шанс да обърне резултата, но така и не успя до изтичането на времето.

Най-резултатен за плевенчани бе Николай Стоянов с 22 точки, 16 наниза Димитър Маринчешки, а 10 – Николай Маринов. Коча Йовович завърши с 9 точки, 6 борби и 9 асистенции.

Спартак се радваше на невероятна подкрепа от трибуните през целия мач, а след неговия край феновете станаха на крака и изпратиха любимците си с аплодисменти.