Цената на бензина в Плевен удари 3,15 лева за литър

Новините

18-05-2022, 13:07

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Клиентите на бензиностанциите отново са неприятно изненадани от цените

Цената на бензина в Плевен достигна 3,15 лева за литър, а тази на дизела 3,31 лева. За това ни сигнализираха неприятно изненадани клиенти на бензиностанциите в града.

Междувременно министърът на финансите Асен Василев заяви, че се очаква от 1 юли намалението от 25 ст. за литър гориво да влезе в сила. Той уточни, че тази отстъпка ще се администрира по схема, директно от бензиностанциите.

„Има два варианта, които предстои да се доуточнят със самите бензиностанции. Единият е да се издава фактура на физическо лице, а другият е да се администрира по служебен път с допълнителна информация“, обясни Василев.

Toва обаче не бе посрещнато особено радушно от хората и коментарите в социалната мрежа не закъсняха:

"И в същото време горивата покъпват с 0.17лв, честито за " отстъпката"!", "Пореден прах в очите, време е да си ходите!", "До 1 юли горивото ще е с 50-60 стотинки по-скъпо! Тези 0.25 ст. при 3.50 лв./литър няма да подпомогнат никой!", "Тихомълком го надуха с 1.50 отгоре....сега ще го намалят с 0.25 ст. - голяма сензация и облекчение!", Като стане 4лв до тогава, явно смятат, че 3.65 е допустимо. Ох, така се успокоих", "В Европа горивото е 2€, в България 1, 50€. Какви заплати се вземат тук, какви там? Не работите в наша полза. Теглене на милиарди и незнайно къде отиват те. Давайте си оставката и се махайте", "До 1 юли сигурно повечето няма да можем да си позволим да си караме колите", гласят само малка част от мненията на хората.