Протестно шествие на автобусни превозвачи от област Плевен ще се проведе в сряда

Новините

16-05-2022, 13:42

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Заради матурите сутрешните и вечерните курсове на автобусните линии ще бъдат изпълнени

На 18 май, сряда, в град Плевен ще бъде проведен поредният протест на автобусните превозвачи от област Плевен, информира Палушка Георгиева, председател на браншовото сдружение на автобусните превозвачи в региона.

Протестът ще протече по следния начин:

1. Заради матурите, сутрешните и вечерните курсове на автобусните линии ще бъдат изпълнени и ще превозят учениците и други граждани до градовете. От 9.00 ч. до 17.00 ч.превозите по редовните автобусни линии от всички транспортни схеми ще се преустановят.

2.Извършване на протестно шествие. В протеста ще участват над 20 автобуса с плакати „протест”. Автобусите ще бъдат паркирани на улица „Иван Миндиликов” от  9.00 ч . Протестното шествие ще започне  от 10.00 ч.  и ще извърши две обиколки по следния маршрут: тръгване от ул. „Иван Миндиликов” (до Автогара Плевен), пл. „Иван Миндиликов”, ул. „Данаил Попов”, ул. Димитър Константинов”, ул. „Стоян Заимов”, ул. „Дойран”, „Колелото на пазара”, ул. „Иван Миндиликов” След шествието автобусите ще останат на ул. „Иван Миндиликов” до 17.00 часа.        

От общините в област Плевен ще уведомят кметовете на всички населени места за предстоящите събития.

Протестните действия са относно поставените от превозвачите проблеми до държавните институции в Република България за следното:

1. Поевтиняване цената на горивото - намаляване на акциза и премахване на биодобавката.

2. Осигуряване на необходимите средства за автобусните превозвачи по Регламент 1370 / компенсации и субсидии в реален размер/.

3. Мораториум върху тол- системата до 01.01.2023г.