СУ "Стоян Заимов" вече е член на световното семейство на Гугъл референтните училища

Мисия

12-05-2022, 14:01

Снимка:

СУ "Стоян Заимов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Общо 16 училища в цялата страна имат престижния статут на Google референтни училища

СУ "Стоян Заимов", гр. Плевен, 7 ОУ "Панайот Хитов", гр. Сливен, СУ "Черноризец Храбър", гр. Пловдив и СУ "Христо Груев Данов", гр. Пловдив са новите образователни организации, които получиха престижния статут на Google референтни училища.

С тях те стават общо 16 в цялата страна, а до края на годината се очаква броят им да се удвои.

Google референтно училище е програма на Google за учебни заведения, които чрез внедряването на дигитални технологии, работят за подобряване на учебния процес. Новите училища в нея се подготвят за присъединяването си от началото на тази година с активната подкрепа на българския Център за творческо обучение.

"С тези успехи поставяме България на световната карта на иновациите при използване на дигитални технологии в образованието - цел, за чието постигане организацията ни работи от години. Ние подкрепихме училищата в целия процес по кандидатстване за програмата, работихме отделно с всяко от тях, за да успее да покрие тези изисквания и да кандидатства за програмата.” - споделя д-р Александър Ангелов, управител на Център за творческо обучение, който е единствен партньор на Google Cloud със специализация „образование“ в България.

Плевенското СУ "Стоян Заимов" работи с инструментите на Google за образованието от 2020 г. и има повече от 10 обучени учители по програмите Google Certified Educator. Разполага със 150 Chromebook устройства и обучава 1 паралелка по модел 1:1 (устройство за всеки ученик).

До момента Google референтните училища в страната са Езикова гимназия "Иван Вазов", гр. Пловдив, Втора езикова гимназия „Томас Джеферсън“, гр. София, ПГХТТ Пловдив, ОУ „Яне Сандански“, гр. Пловдив, СУ „Св.Св. Кирил и методий“, гр. Пловдив, СУ „Васил Левски“, гр. Ардино, ОУ „Христо Ботев“, гр. Ахелой, ЕСПА София, 44 СУ „Неофит Бозвели“, гр. София, както и Uwekind София. Сред тях са и ПГКМКС Варна и ОУ „Екзарх Антим Първи“, гр. Пловдив, които придобиха статута си този февруари. Като част от програмата, те използват активно инструментите на Google по креативен и иновативен начин, като прилагат технологии в класната стая и така достигат до позитивно въздействие върху обучението на учениците.

"Google референтно училище" е сред най-престижните световни програми на Google за учебни заведения, които подобряват учебния процес чрез дигитални технологии. Всички директори, учители и родители са добре дошли да разберат повече за дигиталната трансформация, програмата и модела 1:1 (устройство за всеки ученик) като се свържат с Център за творческо обучение.