Гвардейците и мажоретките на СУ "Иван Вазов" обраха овации и награди в престижен фестивал

Плевен Лайф

10-05-2022, 20:50

Снимка:

СУ "Иван Вазов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Талантливите плевенски деца с отлично представяне на Националния преглед на ученически духови оркестри и мажоретни състави "Димитър Пеев"

Град Вършец беше домакин на XIII преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави "Димитър Пеев".

С нетърпение и вълнение  ученическият гвардейски духов оркестър и мажоретният състав при СУ "Иван Вазов" - Плевен отпътуваха за този фестивал, за да покажат своите умения и да премерят сили с другите талантливи танцьори и музиканти от градовете Вършец, София, Велинград и Велико Търново, съобщават от плевенското училище. След двегодишно прекъсване поради пандемичните условия в България, фестивалът се превърна в музикално събитие и празник на таланта и трудолюбието за жителите и гостите на град Вършец. Всички участници показаха, че любовта към музиката може да обединява хората и да преодолява трудности и пречки.

В първия ден на фестивала, оркестрите и мажоретките се представиха с дефилир по главната улица на град Вършец. С маршовете "Млади гвардейци" и "Стройни редици" първият ученически гвардейски оркестър при СУ "Иван Вазов", гр. Плевен  прикова вниманието на публиката, а великолепното изпълнение на мажоретния състав предизвика силни аплодисменти. Красивите униформи, бляскавите батони и ефектните фигури създадоха много настроение и подчертаха важността на празника. Денят завърши с концерт на "Джуниър бенд", град Велико Търново.

Във втория ден. участниците във фестивала изпълниха своите концертни програми. На сцената в центъра на града младите музиканти от първия гвардейски ученически оркестър представиха новите си пиеси: "My soul", “Sevan nation army" и "Perfect". На фона на чудесната музика танцуваха и мажоретките. Малките момичета от III, IV и V клас се опитваха да бъдат като своите по-големи какички, опитни на сцената, и много старателно и съсредоточено се вслушваха в съветите на по-големите. Те бяха горди със своето представяне по време на музикалния концерт и в танца им оживя пролетта. А танцът "Котките" на големите момичета показа, че талантът и творчеството могат да създадат радост и да направят празника още по-пъстър. Така със своето изпълнение мажоретният състав при СУ "Иван Вазов" допринесе за цялостното въздействие на музиката.

Фестивалът завърши с връчване на награди от кмета на община Вършец Иван Лазаров. Той подчерта, че фестивалът има за цел да популяризира ученическата самодейност и да открои таланта, труда и любовта към музиката, затова от тази година няма класации и жури. Лазаров благодари на всички участници за великолепното представяне и подчерта, че се радва да види на сцената толкова талантливи и красиви млади хора. Наградите бяха връчени на ръководителя на оркестъра Красимир Янкулов и на ръководителя на мажоретния състав Надя Тодорова.

На ученическия гвардейски оркестър и мажоретния състав при СУ "Иван Вазов" предстоят още изяви, защото музиката и танцът са универсалният език на всички хора по света.