Тодор Тодоров: Изпълнихме целите си за сезона – да напълним залата и да влезем в четворката

Спорт

09-05-2022, 07:00

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това е награда както за играчите, така и за хората в Плевен, които вярват в баскетбола, сподели наставникът на Спартак

Спартак Плевен е на полуфинал в НБЛ отново за пръв път след 2016 г. Това стана, след като плевенчани спечелиха категорично третия мач като гост на Черноморец с 87:69 и така триумфира в серията с 2-1 победи.

В битка за място на финала плевенчани ще спорят с Рилски спортист. Първият мач между двата тима ще бъде на 13 май,  петък.

Старши треньорът на Спартак Тодор Тодоров коментира победата на тима срещу Черноморец и класирането на полуфинал в НБЛ:

„Изпълнихме и двете си цели за сезона – да напълним залата и целият Плевен да мисли за баскетбол и да влезем в четворката. Поздравявам отбора на Черноморец, който се бори въпреки късата ротация. Искам да поздравя всеки един от моите играчи, които днес бяха готови за битка и продължаваме там, където заслужаваме да бъдем.

Както винаги казвам, единственото, което трябва да направим, е да покажем манталитет на победители. Днес, в най-важния мач, успяхме да го направим.

Не обичам думата аутсайдер. В серията срещу Рилски спортист очакванията са към другия отбор, а не към нас, така че се надявам ние да излезем, да се борим и да се забавляваме – да няма напрежение. Това е награда както за играчите, така и за хората в Плевен, които вярват в баскетбола.

Целият град трябва да се гордее със Спартак Плевен. Ние доказахме, че ние не сме едно име, а че сме отбор и можем да покрием всяка липса и да сме едно цяло.“