Областните управители от Северна България обсъдиха развитието на туризма

Мисия

28-04-2022, 12:11

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Подготвя се общ събитиен календар, който ще рекламира най-атрактивните прояви и места

Регулярни срещи с туроператорите от Северна България започват областните управители на Велико Търново, Плевен, Габрово, Русе, Силистра, Разград. Това стана ясно след работната им среща в старопрестолната столица, домакин на която беше областният управител на Велико Търново - Людмила Илиева. В дискусията се включиха и експерти от неправителствения сектор сферата на туризма и заедно с областните управители набелязаха конкретни мерки за развитието на туризма.

Основната цел е привличането, както на български, така и на румънски посетители и създаването на общи маршрути в региона, които да включват културен, поклоннически, селски, кулинарен и други видове туризъм.

Предвижда се още разработването на Фейсбук страница, където ще се промотират най-интересните културни събития и туристически обекти в шестте области.

Областният управител Иван Янчев подкрепи идеята за по-голяма близост с хората и за по-атрактивно представяне на туристическите продукти, така че наистина да се привлекат към конкретно събитие или обект и всеки да може наистина да съпреживее и да изпита емоцията, когато отиде на определен фестивал или посети дадено място. “Живеем в свят на дигиталната индустрия и смятам, че всичко това трябва да се популяризира и в социалните мрежи, като за тази цел можем да привлечем влогъри и инфлуенсъри”, сподели още той.

Също така беше обсъдено публикуването на материали в Румъния, които да засилят интереса към страната ни, особено към Северен централен район.

Подготвя се общ събитиен календар, който ще рекламира най-атрактивните прояви и места. Предстои изследване на профила на туристите в шестте области, като акцентът ще падне върху българските и румънските граждани.