Разкриха четирима младежи, извършили кражба в Никопол

Крими

27-04-2022, 09:12

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Инкриминираните вещи са продадени в заложна къща в град Плевен

Разследване на служители от РУ Никопол е установило, че четирима са извършили кражба в крайдунавския град, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Плевен. Оперативните действия са стартирали на 24 април след постъпил сигнал в полицията от съсед в 10.30 часа.

Установено е, че за времето от  23 октомври 2021 година до 10.30 часа на 24 април 2022 година след взломяване на алуминиева ПВЦ дограма на прозорец на банята е проникнато в частен дом. Откраднати са два плазмени телевизора и стереоуредба. Нанесените материални щети са в процес на установяване.

От проведените оперативни действия е установен извършителят на престъплението – 19-годишен от Никопол. Изяснено е, че той е проникнал в имота към края на месец декември 2021 година. В момента е в чужбина. Престъплението е извършено в съучастние и сговор с 17-годишен, 16-годишен и 18-годишна, и тримата от Никопол.

Непълнолетните са направили пълни самопризнания, като описват начина и механизма на извършеното деяние. 17-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Инкриминираните вещи са продадени в заложна къща в град Плевен. За престъпление по чл.195, ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай.