Съдят шофьорка за смърт на пътя в Плевенско

Крими

20-04-2022, 14:06

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Делото ще се гледа по общия ред, с разпит на свидетелите и вещите лица от списъка с лицата за призоваване към обвинителния акт

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа вчера наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу Е.Б., родена 1994 година от град Кнежа, област Плевен.

Тя е обвинена в това, че на 08.08.2019 година, управлявала лек автомобил със скорост от 99,4 км/ч, при разрешена 90 км/ч. в землището на Кнежа и на кръстовище, образувано от пресичането на пътя Кнежа - Червен бряг с пътя с.Търнак- с.Лазарово при сблъсък между нейния автомобил и друга кола, навлизаща в кръстовището, причинила смъртта на водача в другото возило - И.Б.Й. от село Глава - престъпление по чл.343, ал.1, б.“в“, вр. с чл.342, ал.1 от НК.

Съдебното заседание е било разпоредително, в което са се обсъдили въпроси важни за реда и начина на протичане на съдебното следствие. Делото ще се гледа по общия ред, с разпит на свидетелите и вещите лица от списъка с лицата за призоваване към обвинителния акт, информират от съда.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 10.05.2022 година.