В Плевен връчиха удостоверения на новоназначени войници (Снимки)

Мисия

18-04-2022, 12:54

Снимка:

ЕЦНП - Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В Единния център за начална подготовка беше проведен курс за начална военна подготовка на 85 новоназначени войници

На строевия плац на Единния център за начална подготовка – Плевен се проведе тържествен ритуал по връчване на удостоверенията на първия модул „Начална военна подготовка“ на новоназначени войници.

В продължение на шест седмици от 07.03 до 15.04.2022г. в Единния център за начална подготовка беше проведен курс за начална военна подготовка на 85 новоназначени войника от подчинени формирования на военни формирования 24150 – гр. Стара Загора, 34750 – гр. Карлово, 24620 – с. Свобода, 42600 – с. Мусачево, 28330 – гр. Смолян и 26400 – гр. Благоевград. На проведените изпити за приключване на курса бяха постигнати удовлетворителни и отлични резултати.

В словото си ВрИД командир на ЕЦНП полковник Иван Вълев изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи и с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница. В допълнение той каза, че придобитите от обучаемите знания и практически умения ще им дадат основание с уважение да си спомнят за своите командири и инструктори и им пожела още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и повече енергия при изпълнение на задълженията им като защитници на родината ни.