Обучение на педагогически специалисти се проведе в град Левски

Животът

14-04-2022, 06:40

Снимка:

Община Левски

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В Община Левски се проведе обучение на педагогически специалисти от общинските училища на тема "Управление на конфликти “. Обучението се финансира от Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - Левски и е част от Общинска програма за превенция и противодействие на насилие, агресия и противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

Обучението "Управление на конфликти" представлява съвкупност от техники за справяне в критични ситуации при взаимодействие с различни хора и в ежедневни стресови ситуации на противопоставяне на различни страни.

Тренингът е построен чрез използването на различни видове упражнения, дискусии и задачи, които дават възможност за тренировка на практическите умения след получаването на теоретични знания.

Обучителят Емма Берсуцка за обучението и впечатленията и от участниците:

"Знанията за конфликтите и специализираните умения за управлението им, са полезни в различни сфери, различни социални дейности и като цяло помагат да се подобри както качеството на работните процеси, така и качеството на личните взаимоотношения."

"При участващите в обучението се наблюдаваше добро взаимодействие, активност и заинтересованост в процеса от цялата група. Всички участници притежават ценен практически опит, който е свързан с естеството на тяхната работа и в съчетание с обучението, ще се получи ефективен резултат. Беше ми изключително ценно да работя с интелигентни хора, които са запознати с процесите на обучение "