Десислава Трифонова: Вече живеем в държавата на измяната

Мисия

09-04-2022, 13:06

Снимка:

кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Кирил Петков се събужда сутрин и първата му мисъл е какво да излъже българския народ - и така цял ден", заяви народният представител от Плевен

Не знам дали забелязвате, че премиерът Кирил Петков се събужда сутрин и първата му мисъл е какво да излъже българския народ - и така цял ден. Това заяви народният представител от Плевен Десислава Трифонова по време на среща на ГЕРБ с партийния актив в Хасково. На събитието присъства и лидерът на партията Бойко Борисов.

"Вчера, например, между 9 и 10,00 часа сутринта в Народното събрание Кирил Петков излъга поне два пъти. Едната лъжа беше, че първо не е подписал меморандум, а писмо за намерение с Gemcorp. Дори не знаеше с коя Gemcorp е подписал - дали е руската или тази офшорка, която е в Джърси, която пък води до други офшорки на Кайманите и компании в Женева. Или е подписал с компанията, която е финансирана првз 2014 година от руски олигарси и до ден-днешен работи с руски пари. До днес не получихме отговор от него, но пък за сметка на това лъжите вчера бяха няколко. И понеже той твърди, че е подписал писмо за намерение с компания, в която няма руски интереси, бих искала да ви кажа, че тази офшорка няма как да я проверим. Той няма как да провери финансовите отчети на офшорката, нито може да провери какви финансови транзакции е имало и откъде са парите", заяви Десислава Трифонова.

"Притеснителното от вчера, е че ако до този момент само Кирил Петков от правителството официално беше над закона, от вчера и Асен Василев е над закона. На мой въпрос "Г-н Петков, ще възложите ли проверка от страна на Държавна агенция национална сигурност дали вашият вицепремиер Асен Василев е получил в негова офшорна сметка средства от лице, свързано с Gеmcorp?, отговорът му беше кратък: не", припомни тя и добави: "От вчера двама души вече от правителството минимум са над закона. От вчера живеем в държавата не на подмяната, а на измяната."