На косъм от трагедия: 22-годишен от Червен бряг връхлетя с кола върху пешеходци

Крими

04-04-2022, 10:03

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Установило се, че 22-годишният е неправоспособен и управлява МПС с чужди контролни знаци

На 2 април около 23:10 часа в РУ - Червен бряг е получен сигнал за инцидент в центъра на село Бресте. На мястото веднага са изпратени екип от охрана на обществения ред, който запазва местопроизшествието, и екип на ФСМП - Червен бряг.

От проведените процесуално – следствени действия е установено, че водачът на "Фолксваген Голф" – 22-годишен от Червен бряг, се е насочил опасно към намиращи се наблизо до платното за движение, група пешеходци. После на заден ход се е блъснал във врата на прилежащ дървен навес към хранителен магазин, под който били група младежи.

От извършената справка в "КАТ" е установено, че 22-годишният е неправоспособен и управлява МПС с чужди контролни знаци. Регистрационните номера са издадени за "Фолксваген Голф", със служебно прекратена регистрация през 27.10.2020 година по причина без "Гражданска отговорност“. Управляваното МПС има издадени регистрационни табели също с прекратена регистрация на 22.02.2022 година по причина съхраняване в частен имот в село Струпец, област Враца. Извършен е оглед, при който са иззети двете регистрационни табели.

22-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Той е отказал кръвна проба за алкохол и наркотици във ФСМП - Червен бряг. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен.

Образувани са досъдебни прозводства за престъпления по чл.325, ал.3, вр. ал.1, и чл.345, ал.1 от НК. Работата провължава разследващ полицай.