Владимир Карамазов спечели "Икар" за ролята си в "Опашката"

Плевен Лайф

28-03-2022, 11:31

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Спектакълът е на Плевенския театър

За 48-и път вчера бяха връчени наградите на Съюза на артистите в България "Икар". Церемонията мина под мотото „Сертификат за изкуство“ и беше в Народния театър. Отличия бяха раздадени в 22 категории. Церемонията беше открита с Одата на радостта в знак на съпричастност с пострадалите от войната в Украйна.

При мъжете статуетката отиде при Владимир Карамазов за ролята му на кандидата в „Опашката“ по романа на Захари Карабашлиев  (реж. Явор Гърдев, театър "Иван Радоев" - Плевен).

"Благодаря на съюза на Българските артисти за номинацията за главна мъжка роля в представлението "Опашката" и на Камен Донев, че любезно ми преотстъпи наградата. Благодаря!", на писа Карамазов на профила си във Фейсбук.

Зрителите на плевенския театър оцениха работата на актьора и целия творчески екип като една от най-успешните в последните години.

"Промяната е нещо хубаво и винаги тя ти дава много. Никога не бях работил в театър извън София. След 20 години в тази професия го направих. Плевенският театър е едно архитектурно бижу. А като дейност просто кипи. Получих други емоции, запознах се младите актьори, направихме хубаво представление и вече Плевен ще е по специален град за мен", сподели неотдавна Владимир Карамазов.