Курсанти от ВВВУ "Георги Бенковски" с участие в международна студентска конференция

Мисия

24-03-2022, 07:00

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Курсанти от НВУ „Васил Левски“ направиха възстановка на военна клетва

В събитието участват делегати от 12 военни висши учебни заведения от Европа и САЩ

В периода 21-25 март в румънската Академия на ВВС "Хенри Коанда" се провежда Международната студентска седмица. В събитието участват делегати от 12 военни висши учебни заведения от Европа и САЩ. Целта на студентската седмица е подобряване и активизиране на международното сътрудничество с партньорските институции, обмен на идеи и най-добри практики, повишаване на студентската мобилност.

Курсант старши сержант Драгомир Петров-специализация „Авиационно въоръжение“ и курсант сержант Михаил Михайлов- специализация „Летец- пилот“ са първите участници по програма ЕРАЗЪМ+ след възстановяването на ВВВУ „Георги Бенковски“. Те ще участват в конференцията с доклад на тема: „Бойни летателни апарати с модерни авиационни прибори“. Петров и Михайлов ще продължат престоя си в Академията на ВВС на Румъния с провеждане на стаж през следващите два месеца.

Международната студентска конференция предвижда и онлайн сесия. В нея ще се включат курсант младши сержант Радина Бодурова – специализация „Ръководител въздушно движение“ с доклад на тема: „Стойността на хуманитарните и социалните науки” и курсант младши сержант Борислав Иванов-специализация „Летец-пилот“ с разработка на тема: „Крилата нямат граници”.