Спартак си тръгна с победата от Варна

Спорт

20-03-2022, 00:29

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчани надвиха Черно море Тича в мач от 21 кръг нa НБЛ

Спартак Плевен измъкна трудна победа при гостуването си във Варна в мач от 21 кръг нa НБЛ. Резултатът 2 минути и половина преди края беше равен 78:78, като единствено по-големият опит на гостите и отлични изяви на Ивко Ивков и Николай Стоянов им помогна за крайния успех с 91:82, пише сайтът на федерацията.

Победата бе 12-а за отбора от Плевен, който има и 9 загуби, а в следващия кръг гостува на лидера Рилски спортист. Варненският тим остава последен с баланс 1-20, като му предстои визита на Берое в Стара Загора.

Двубоя пропусна станалият за пръв път татко ден по-рано Божидар Аврамов. Ивков бе най-резултатен за успеха с 23 точки. По 17 точки нанизаха Николай Стоянов и Мартин Маринов. С 14 точки и 8 борби се отличи капитанът Димитър Маринчешки.

За домакините с 21 точки се отличи капитанът Веселин Георгиев, който наниза 5 от 7-те си стрелби за 3 точки. Лъчезар Тошков вкара 13 точки, а 11 – Мартин Йорданов. С 10 точки и 6 асистенции се отличи Мартин Коцев.

За „моряците“ следващата седмица е почивна, докато Спартак Плевен ще се бори с Левски за място на полуфиналите на efbet Купа на България на 25 февруари.