Виолета Иеремиева към плевенски ученици: Никога не спирайте да мечтаете!

Мисия

19-03-2022, 15:30

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Заместник областният управител на Плевен бе сред гостите на форума "Европейският съюз в гражданското образование. Поглед назад, гледане напред"

Форум "Европейският съюз в гражданското образование. Поглед назад, гледане напред" се проведе в Конферентната зала на ДФСГ "Интелект", в рамките на дейностите по проект "Ресурсен център Европа – нов подход към преподаване и изучаване на Европейския съюз в училище". Реализира се по програма "Еразъм+", дейности „Жан Моне“ от катедра „Европеистика“ на Софийски университет "Св. Климент Охридски" и Национално сдружение на българските Европейски клубове – NABEC.

Във форума участваха преподаватели и ученици от училищата - европейски посланици: ПГПЧЕ „Димитър Димов“, Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“,  ДФСГ „Интелект“, ОУ „Валери Петров“. Те бяха приветствани от официалните гости: Виолета Иеремиева - заместник областен управител на област Плевен, Георг Спартански – кмет на община Плевен и Албена Тотева - началник на Регионалния инспекторат по образованието.

"Още в началото на новата ера Епиктет е казал, че „свободата не е в това нещата да стават така, както ти искаш, свободата е в това да желаеш нещата да се случват така, както е справедливо.“ За да живеем в по-справедлив свят, разчитаме най-вече на вас - поколението, което ние, вашите родители и учители възпитаваме. Искрено се надявам, вярвам, че сме ви предали  общочовешките демократични ценности, които ще изградят всеки един от вас като достойна личност и гражданин на света, но не забравяйте, че преди всичко, вие имате пълното право и основание да се гордеете с това, че сте българи. Съхранявайте и обогатявайте нашата национална идентичност, защото, който здраво е стъпил върху своето минало, само той може смело и уверено да отправи поглед в бъдещето.

Скъпи млади хора, чувствайте се уверени в себе си, обичайте родината и произхода си, реализирайте се като равноправни, активни граждани на Европа; отстоявайте правата си, борете се всеотдайно за свободата си! Защитавайте мира! Отговорно, умно и осъзнато, но най-вече морално променяйте света! Бъдете промяната! Вярвайте - всеки един от вас е уникална частица от вселената, която притежава способността да сътворява събитията, да обръща посоката на историята, да изгражда нови, по-добри светове!

Не си позволявайте да се спускате по инерцията на живота, поставяйте си високи цели и не допускайте някой да контролира умовете ви и да управлява бъдещето ви. Аналитично, аргументирано и обективно отстоявайте своята гледна точка и никога, никога не спирайте да мечтаете! Запомнете – човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!

Затова – бъдете големи хора! Бъдете мечтатели! На добър час от мен!“ пожела в обръщението си към участниците Виолета Иеремиева – заместник областен управител на област Плевен.