Съдът разпита свидетел по делото за катастрофата, отнела живота на 17-годишния Божидар

Новините

18-03-2022, 14:29

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Направено е искане за разпит на поемните лица, както и на експерт, който е присъствал на огледа на местопроизшествието

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу Г.Ц.М. от град Плевен /роден 1998 година..

Той е обвинен в това, че на 07.05.2020 г., в с.Ралево, обл.Плевен, на общински път в населено място, при управление на МПС – лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата регламентирани в Закона за движение по пътищата, като се е движил със скорост 96,01 км/ч. при разрешена скорост 50 км/ч., като по този начин умишлено причинил смъртта на едно лице и средна телесна повреда на друго, представляващо разстройство на здравето, временно опасно за живота – престъпление по чл.342, ал.3, б.“В“ и б.“Б“ пр.1-во във вр. с чл.342, ал.1 от НК.

Касае се за трагичния инцидент, при който загина 17-годишният Божидар Бояджиев.

В провелото се съдебно заседание е разпитан един свидетел, съобщиха от пресцентъра на плевенската Темида. Направено е искане за разпит на поемните лица, както и на експерт, който е присъствал на огледа на местопроизшествието. Съдът е уважил направеното искане и е отложил делото за разпит на посочените лица.

Следващото съдебно заседание е насрочено за разглеждане на 07.04.2022 година.