Протест под надслов "Справедливост за Божидар!" ще се проведе пред съда в Плевен

Новините

16-03-2022, 15:19

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Приканваме всички да се присъединят към нас в битката ни за справедливост и сигурност на пътя!", зоват близките на загиналото момче

Както вече писахме, на 17 март, четвъртък, от 9,00 до 11,00 ч. пред сградата на Съдебната палата в Плевен ще се проведе нов протест с искане за справедливо наказание за младия шофьор, причинил катастрофата край село Ралево, вследствие на която загина 17-годишният Божидар Бояджиев.

"От 9 ч. ще започне последното дело срещу Георги за причинената от него катастрофа на 07.05.2020г., в която загина Боби - едно момче на 17 години, чийто живот тепърва започваше и несправедливо беше отнет. Ние, българските граждани, не искаме да живеем под страх заради убийците на пътя. Искаме справедливи присъди, за да бъде изкоренено чувството за безнаказаност!", пишат близките на Божидар във Фейсбук.

"Приканваме всички да се присъединят към нас в битката ни за справедливост и сигурност на пътя! Всички ние искаме децата ни да се прибират в къщи, а не да ходим на гробища! Нека не оставяме убийците на пътя да се отърват с условни присъди. Приканваме всички приятели на Божидар и всички хора, които желаят справедливи присъди и сигурност на пътя да ни подкрепят!", апелират организаторите на протеста.

***

От информацията по делото става ясно, че на 07.05.2020 г., в с.Ралево, обл.Плевен, на общински път в населено място, при управление на МПС – лек автомобил, роденият през 1998 г. Г.М. нарушил правилата за движение по пътищата регламентирани в Закона за движение по пътищата, като се е движил със скорост 96,01 км/ч. при разрешена скорост 50 км/ч., като по този начин умишлено причинил смъртта на едно лице и средна телесна повреда на друго, представляващо разстройство на здравето, временно опасно за живота – престъпление по чл.342, ал.3, б.“В“ и б.“Б“ пр.1-во във вр. с чл.342, ал.1 от НК. 

Делото е образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен,