Пробегът на мира минава през Плевенска област

Спорт

09-03-2022, 17:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Международната щафета ще посети Кнежа, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Плевен, Никопол, Белене и Левски

На 27 май 2022 година, отборът на Пробега на мира поема по поречието на реката, която свързва 10 държави - Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, Сърбия, България, Румъния, Молдова, Украйна и се влива в Черно море.

Като част от маршрута, международната щафета ще премине през България в периода 02 - 11 юли и ще посети следните населени места:

По план отборът ще пробяга 769 км за период от 10 дни.

През годините факелът на мира преминава през градовете, където с участието на местните власти, неправителствени организации и граждани, се организира тържествено посрещане на факела на мира и отбора от бегачи.

"Чест и радост е за отбора, ако населените места успеят да се включат в програмата по посрещане на Пробега на мира. През всички години от 1987-ма до сега посрещанията са били различни, но истински сърдечни. Ако искате, да ни посрещнете, но не знаете как, тук може да намерите предложения. Така посещението на Пробега на мира, може да се превърне в тържествено събитие за вашето населено място, което да повиши социалната идентичност на жителите и единството помежду им", съобщиха организаторите.