Тодор Тодоров: Важно е всички да се държим като отбор

Спорт

03-03-2022, 09:12

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Всички искаме да стигнем по-напред, заяви наставникът на Спартак

Спартак Плевен нанесе второ поражение на Рилски спортист през редовния сезон. У дома плевенчани надиграха лидера със 101:93, като водеха от началото, а в края успяха да удържат финалния устрем на самоковци и да спечелят.

Ето какво сподели наставникът на Спартак Тодор Тодоров пред сайта на НБЛ:

"Трябва да отчетем факта, че Рилски не бе в пълен състав, но това е състоянието на всеки един отбор до момента в първенството, случва се да липсва даден играч, който е важен. Рилски е добре комплектован отбор, с добра организация. Радвам, че успяхме да излезем мобилизирани и да дадем отпор на водача в първенството. Говорихме си, че не започнахме по най-добрия начин мача с Балкан у дома, като тогава на тях също им липсваха играчи. Тогава това ни попречи да бъдем максимално концентрирани. За мен е важно ние да мислим като отбор, който трябва да си върши работата на терена. Победите са вследствие на работата, която вършим на тренировки и по време на мачове. Можем да стигнем дотам, докъдето ни стигнат силите. Всички искаме да стигнем по-напред. Важно е всички да се държим като отбор."

На Спартак предстои да играе с Левски в мач от 16 кръг на 5 март, като до момента тимът е с актив от 10 победи и 7 загуби.