Военните формирования от Плевенския гарнизон ще участват в отбелязване на Националния празник

Мисия

03-03-2022, 07:10

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В 12 ч. камбанен звън от трите плевенски храма ще огласят града в името на мира

Военнослужещи и цивилни служители от всички военни формирования на Плевенския гарнизон ще се включат в ритуалите по отбелязвате на Националния празник 3 март в  градовете - светини Плевен и Ловеч.

Пред символа на Плевен – Мавзолей –костница „Св. Георги Победоносец“ , на 3 март от 11 часа започва воинският ритуал по повод 144 годишнината от Освобождението на България.

След приемането на строя от Началника на Гарнизон Плевен и Началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски ще бъде издигнат националния флаг.

Под звуците на Химна на Република България , изпълнен от Градския духов оркестър под диригентската палка на Красимир Янкулов , националното знаме ще издигне капитан Георги Кръстев от ВВВУ „Георги Бенковски“.

Панихида за загиналите край Плевен през Руско-турската война от 1877-78 г. воини от няколко националности ще отслужат свещеници от плевенските храмове.

След словото на кмета на Плевен Георг Спартански ще се поднесат венци и цветя до Вечния огън пред Мавзолея.

Венценосците са военнослужещи от в.ф. 38220  и 12 Авиационна база.

Двата блока от курсанти от ВВВУ „Георги Бенковски“ начело с бойното знаме ще преминат в тържествен марш.

След традиционната снимка пред Мавзолея на всички военнослужещи, включили се в ритуала, представителите на ВВВУ ще се отправят към паметника „Майка България“ , на който ще поднесат венец и през Скобелевия парк ще достигнат до Панорама „Плевенска епопея-1877“.

В 12 ч. камбанен звън от трите плевенски храма ще огласят града в името на мира.

В същото време от 10.30 ч. в гр. Ловеч на площад „Тодор Кирков“ военнослужещи от Единния център за начална подготовка - Плевен и зенитно-ракетния дивизион от състава на 2-ра бригада ще участват в тържествен ритуал по полагане на венци и цветя.

Командването на Плевенския гарнизон благодари на ръководствата на Община Плевен и Община Ловеч за съвместната дейност , Националният ни празник да бъде отбелязан достойно.