Постоянен арест за плевенски наркодилър

Крими

22-02-2022, 12:01

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Задържането под стража е по искане на Окръжна прокуратура - Плевен

В хода на разследването по образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Плевен на 17.02.2022 година е проведена специализирана полицейска операция в град Плевен, кв. "Сторгозия". Извършено е претърсване и изземване в апартамент, собственост на Г.К. на 29 години, при което са намерени и иззети наркотични вещества – коноп, амфетамин и метамфетамин, електронни везни и други.

По досъдебното производство в качеството на обвиняемо лице е привлечен Г.К. за това че, в периода от неустановен ден до 17.02.2022 година в град Плевен, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - престъпление по чл. 354а, ал.2, т.4, вр. ал.1, вр. чл. 29, ал.1, б. „б“ от НК.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура-Плевен той е задържан за срок до 72 часа. За извършеното от него престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Окръжен съд-Плевен е приел доводите на Окръжна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на Г.К., както и че има опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, което ще затрудни разследването, поради което е постановил спрямо него най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.