Областният управител се срещна с кметовете на Гулянци и Никопол

Мисия

17-02-2022, 11:07

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Иван Янчев продължава поредицата от срещи с кметове на общини от област Плевен

Областният управител Иван Янчев продължава поредицата от срещи с кметове на общини от област Плевен, за да се запознае лично с конкретните проблеми на хората по места. Домакини този път бяха Лъчезар Яков, кмет на община Гулянци и Ивелин Савов, кмет на община Никопол.

И в двете крайдунавски общини проблемите са свързани с лошата пътна инфраструктура, чистотата, улично осветление, остарялата вик мрежа, демографската криза, липсата на работа, с която да се задържат младите хора в малките населени места.

Нова тема, която е дискутирана на тези срещи е развитието на културно-исторически туризъм в община Гулянци и община Никопол. Лъчезар Яков е запознал Областния управител с проект за археологическия резерват Улпия Ескус в с. Гиген, община Гулянци, обявен за паметник на културата с национално значение. Кметът на община Никопол Ивелин Савов e изразил готовност да бъде реставрирана Шишмановата крепост и Скалната църква в град Никопол, които само част от културно-историческото ни наследство, с което градът разполага.

Кметовете декларират, че имат идеи за развитие на общините, които управляват, но очакват подкрепа и от държавата. Затова определят разговорите с Областния управител и екипа му като стъпка в правилната посока.